You are currently viewing Hova menjek kirándulni?

Hova menjek kirándulni?

Mostantól újra visszatér a hétvégi kirándulás ajánlónk, és remélhetőleg velünk is eljuthattok már egy nagy kirándulásra, amit nem mos el az eső és nem fúj el a szél.

Irány Kis-rét-Kantavár!

A hétvégén remek idő lesz egy mecseki kiránduláshoz. Ehhez ajánlanék egy túra tipppet, nemrég újították fel a Kis-rét-Kantavár tanösvényt, amit érdemes bejárni. A 2,5 kilométeresre bővült tanösvény egy kényelmes, könnyed sétával, kisgyermekekkel is végig járható.

A Misina alatt elterülő Kis-rét régóta Pécs egyik legkedveltebb kirándulóhelye, az oda vezető piros sáv jelzés a Mecsek legrégibb túraútvonalainak egyike. A Mecsekerdő 1998-ban létesítette a Kis-rétre vezető tanösvényt, mely az elmúlt hetekben teljesen megújult és kibővült: külsőjükben és tartalmukban is megújultak az ismeretterjesztő táblák, és az immár a Kantavárig tartó útvonal nemcsak a kikapcsolódást, hanem az élményszerű ismeretszerzést és szemléletformálást is segítik.

Mivel tudom megközelíteni a legkönnyebben?

A tanösvény a Pécs belterületéhez tartozó Dömör-kaputól, a Vidámpark bejáratával szemben, a kisvasút végállomásának közeléből indul. A helyszín helyi buszjárattal (34, 34Y) is könnyen megközelíthető.