You are currently viewing Kánikulát hoznak a fagyosszentek!

Kánikulát hoznak a fagyosszentek!

Kedden még kell némi csapadékra készülnünk, majd szerdától egy szárazabb, melegebb periódus érkezik. Na, de meddig?

A fagyosszentek úgy tűnik eltévedtek, ugyan úgy, mint Sándor, József Benedek is, mikor a hideget hozta meleg helyett. A következő napokban felmelegedés kezdődik, ízelítőt kapunk a nyárból.

Mi várható a következő napokban?

Kedden még térségünk felett labilis lesz a légkör, napközben több lehet újra a gomolyfelhő felettünk, melyből elszórtan kialakulhat zápor, kis eséllyel zivatar is. Estére a gomolyok összeesnek és kiderül az ég is. A maximumok 24 és 27 fok között alakulhatnak.

Zele Georgina fotója

Szerdán délies áramlással enyhébb légtömegek érkeznek térségünk fölé, és mellette egy anticiklon is fölénk helyeződik, így kisebb esély lesz a felhő képződésre, viszont a magasszintű felhőzet térségünk felett lesz. Szűrt napsütés mellett a maximumok 28 és 30 fok között alakulhatnak.

Csütörtökön folytatódik az enyhe, de száraz időjárás. Ezen a napon is marad a fátyolfelhős idő. A déli szél megélénkül, többfelé megerősödik. A maximumok a térség nagy részén megközelítik, sőt meg is haladhatják a 30 fokot.

Pénteken markáns hidegfront érkezik!

Wake Márti fotója

Pénteken napközben igen kellemes időben lesz részünk, majd északnyugat felől egy hidegfront érkezik a délután folyamán. A front előtt 30-32 fokig melegedhet a hőmérséklet, majd északnyugat felől megérkezik a front, mely csapadékot csupán keveset hoz, de viharossá fokozódik az északnyugati szél és több fokot visszahűl a levegő.

A hétvégére a pénteki hőmérséklethez képest 8-10 fokkal lesz hűvösebb. A maximumok 22 és 24 fok között alakulhat. Emellett az északnyugati szél erős, olykor viharos lesz. A felhőátvonulások mellett csapadékra nem készülhetünk.

Kiemelt kép – Lelkes Dominik