You are currently viewing Kánikulát hozhatnak a fagyos szentek!  

Kánikulát hozhatnak a fagyos szentek!  

Az elmúlt időszakban már-már kora nyárias időben volt részünk, amit hétvégén átmenetileg egy front tör meg. Jövő héten érkezhet a nyárias idő!

Hétfőig kitart a gomolyfelhős, jobbára szeles, záporos-zivataros időjárás, majd fokozatosan megszűnik az erőteljes gomolyfelhőképződés és egy anticiklon húzódik térségünk fölé. A hőmérséklet 24 és 26 fok között alakul egészen keddig és hajnalban is alig hűl 10 fok alá.

Gulácsi Gabriella fotója

Szerdától dél felől afrikai eredetű levegő érkezik fölénk, így erősödik a nappali felmelegedés is. Csütörtökön, pénteken és szombaton érkeznek a fagyos szentek, ám a hideg helyett inkább kánikulát hoznak magukkal! Ezeken a napokon elérhetjük, sőt meg is haladhatjuk a 30 fokot!

Erősödő UV-B sugárzás!

Csapadék nem várható, sőt, szinte felhő sem lesz az égen az anticiklonnak köszönhetően. Ügyelnünk kell a 10 és 15 óra közötti időszakban az UV-B sugárzásra, ugyanis erős lehet, rövid idő alatt le tudunk majd égni.

UV-B sugárzás táblázat

A Balaton hőmérséklete is emelkedni fog. Jelenleg 16 fok körül alakul, de várhatóan a melegebb idő miatt a hét végére elérheti a 21-22 fokot is!

További friss információaikkal a hét végén érkezünk részletesen cikk és 5 napos előrejelzés formájában.

Kiemelt kép – Györkő Zsombor