You are currently viewing Hullámzó hidegfront érkezik!

Hullámzó hidegfront érkezik!

Az elkövetkező napokban még kora nyárias hőmérsékletre készülhetünk, majd pénteken egy hullámzó hidegfront érkezik!

Laczkó Martin fotója

Szerdán és csütörtökön folytatódik a kora nyárias időjárás, elszórt záporokkal és zivatarokkal fűszerezve, melyek estére visszavonulót fújnak. A déli szél mindkét nap mérsékelt lesz, csupán zivatarok környezetében élénkülhet meg!

A maximumok 24 és 26 fok között alakulnak!

Pénteken egy hullámzó hidegfront éri el térségünket. Délelőtt még nem várható csapadék, majd nyugat felől magvastagszik a felhőzet, és mellette erőteljes lesz a gomolyfelhőképződés. Ezen a napon nem csak elszórtan, hanem többfelé várható, majd zápor és zivatar is.

Wlake Márti fotója

Zivatarok környezetében viharos szélre (60-80 km/h), felhőszakadásra (lokálisan 20-30 mm), illetve jégre (1-3 cm) készülhetünk!

A csapadékos idő az éjszaka folyamán folytatódik tovább. A hőmérséklet 5-7 fokot hűl vissza szombatra, ekkor 17 és 19 fokos maximumokra készülhetünk. Az északnyugati szél egész nap élénk lesz, és több hullámban készülhetünk záporok-zivatarok kialakulására.

Vasárnap még mindig szeled, de kevésbé csapadékos idő várható. A maximumok újra meghaladhatják a 20 fokot! A felhőátvonulásokból elvétve alakul ki zápor, kis eséllyel zivatar.

Kiemelt kép – Walke Márti