You are currently viewing A májusi eső aranyat ér!

A májusi eső aranyat ér!

Vasárnaptól mozgalmassá válik időjárásunk. Erőteljes lesz a gomolyfelhőképződés, és elég nedvesség lesz a levegőben, így záporok és zivatarok alakulhatnak ki térségünkben.

Fekete Csaba fotója

Mi várható a következő napokban?

Vasárnap hajnalban gomolyfelhők képződnek, melyből már záporok és zivatarok alakulnak ki elszórtan. Egy-egy erősebb gócban felhőszakadás (15-20 mm), apró jég (1 cm, vagy annál kisebb) és szélerősödés is várható.

Kelemen Norbert fotója

Délután már kisebb számban, de számíthatunk elszórtan záporokra és zivatarokra, hasonló kísérőjelenségekkel. Fázni nem fogunk, a maximumok 20 fok felett alakulhatnak!

Hétfőtől péntekig szinte minden nap ugyan az a forgatókönyv várható. Reggel napos, száraz idő, majd a késő délelőtti óráktól gomolyfelhőképződés mellett elszórtan kell számítanunk záporokra és zivatarokra.

A hőmérséklet 22 és 24 fok között alakulhatnak, és hajnalban is alig csökken 10 fok alá.

Mekkora lesz a szél?

Hétfőn a térségünkben igen szeles lesz az idő. A változó irányú szelet többfelé kísérhetik élénk, olykor erős lökések. keddtől péntekig marad a mérsékelt szél, mely általában déli lesz. Zivatarok környezetében viszont többfelé viharossá fokozódhat a légmozgás, károkozó szél sem kizárt.

Kiemelt kép- Bartek Adri