You are currently viewing Felmelegedés kezdődik!

Felmelegedés kezdődik!

Az elmúlt napokban egy hidegcsepp okozott csapadékosabb időt, és a hőmérséklet sem volt az igazi, jócskán 20 fok alatt maradt.

Nagy Hajnalka fotója

Csütörtökön még marad az erősen felhős idő, de fokozatosan felszakadozik mindenütt a felhőzet és kisüt a nap. Az északi szél még élénk, olykor erős lesz ezen a napon, és a hőmérséklet is 20 fok alatt marad.

Mi várható a hétvégén?

Pénteken hajnalban kevés felhő lesz felettünk és a szél is mérséklődni fog, így kisség hűvös időre ébredhetünk. A minimumok 6 és 8 fok között alakulnak, de a völgyekben pár fokkal hidegebb is lehet, de fagyni sehol sem fog.

Már délelőtt megnövekednek a gomolyfelhők, de csapadék nem várható. Gyorsan melegszik a levegő, délelőtt elérhetjük a 15 fokot is. Délután folytatódik a közepesen felhős idő, a maximumok pedig elérhetik a 20 fokot is! Mérséklet lesz az északi légmozgás. Estére összeesnek a gomolyok és a hőmérséklet is visszahűl, egészen 10 fokig.

Hóhenné Hamarics Zsuzsanna fotója

Szombaton a sok gomolyfelhő mellett több órás napsütésben lehet részünk. Csapadék ezen a napon sem várható. Április utolsó napja tavasziasan fog telni. A maximumok 19 és 21 fok között alakulnak. A délkeleti szél időnként megélénkül majd.

Május első napján, vasárnap, azaz anyák napján tovább melegszik a levegő, de ezen a napon a gomolyfelhőképződés mellett már számítanunk kell csapadékra. A záporok mellett zivatarok alakulhatnak ki elszórtan (azaz nem mindenhol). Több-kevesebb napsütésre készülhetünk ezen a napon. A maximumok 21 és 23 fok között alakulnak.

Bartek Adri fotója

A folytatásban marad az enyhe, ám időnként csapadékos időjárás. A záporok mellett zivatarok is kialakulhatnak és az északkeleti-keleti szelet többfelé élénk lökések kísérhetik. Reggel 8-10, délutánonként pedig 21 és 23 fok várható.

Kiemelt kép – Mátyás Andi