You are currently viewing Erős földrengés Boszniában!

Erős földrengés Boszniában!

Erős földrengés rázta meg Boszniát 23:08-kor! A Richter-skála szerinti 5,7-es rengés Mostartól délkeletre volt!

Károkról és sérültekről egyelőre nem érkezett hír, de félő, hogy jelentős károk keletkeztek, ugyanis csupán 10 km mélyen volt a rengés.

Earthquake jelzése

Az éjszaka folyamán több utórengést is tapasztalhattak a Boszniában lakók. Az első erős földrengéstől nyugatra 4,3-as rengést mértek, és mellette több kisebbet is, ezeket kicsi északabbra, 3,1-es erősséggel. A fölmozgás hajnali háromkor volt tapasztalható

Magyarországon eddigi információk alapján a 23:08-as rengést lehetett érezni, ezt főleg a panelekben lakók érezhették a legjobban. Többen írtátok, hogy az állatok is furán viselkedtek akkor, és ez lehetséges, mert ők ezt kevéssel a rengés előtt már tudják jelezni.

Halálos áldozat!

Külföldi lapinformációk alapján sajnos halálos áldozatot is követelt a földrengés. Mostartól nem messze Stolac városában egy hegyről megindult szikla csapódott a házba. Egy 28 éves nő belehalt sérüléseibe, szülei pedig súlyosan megsérültek.

A földrengést továbbá Horvátországban, Olaszországban, Montenegróban, Szerbiában és Albániában is érezték!

Erős utórengés!

Vasárnap reggel 6:28-kor újabb erős rengés rázta meg Boszniát! Az előző földrengézhez képest kissé keletebbre volt az epicentrum. A Richter-skála szerinti 4,8-as rengés volt. További utórengések várhatóak!

Earthquake jelzése