You are currently viewing Intenzív zivatarok érkeznek! (Percről-percre)

Intenzív zivatarok érkeznek! (Percről-percre)

Zivatar citrom

Délnyugat felől mediterrán ciklon érkezik! (13:58)

Az Országos Meteorológiai Szolgálat citromsárga figyelmeztetést adott ki zivatarok kialakulására. A térségben a villámlás mellett felhőszakadás, kisebb jég és felhőszakadás is kialakulhat.

Kiemelnénk, hogy a térségben elszórtan lehetnek hevesebb események.

Záporok érkeznek a zivatarok előtt! (14:08)

Több apróbb zápor lépett be a déli határon melyek Pécs felé vették az irányt. Jelenős mennyiségű csapadék még nem várható, viszont az ég már megdörrenhet.

A következő órákban ismétlődő jelleggel várható zápor, zivatar.

szabóandi

Intenzív villámtevékenység! (14:18)

Nagyon sok villámmal érkezik a ciklon. Néhány intenzív cella is tartózkodik a rendszerbe. Közelítik a határt a zivatarok.

Fotó – Szabó Andrea

Két erős cella érkezik! (14:44)

Mellette pedig több pici is érkezhet. Az egyik erősebb Pécs felé tart, a másik pedig Mohácsot célozta be. Követjük az útvonalát, folyamatosan frissítjük cikkünket! A zivatarok környezetében szélerősödés, jégeső és felhőszakadás is előfordulhat!

Zivatar citrom

Lassan eléri a határt! (15:06)

Lassan eléri a határt a csapadékrendszer. Több helyről intenzív zivatartevékenységet jelentettek Horvátországban. Továbbra is intenzív a villámtevékenység. Nagyjából egy óra múlva éri el a térséget a zivatar, de pályája egyelőre kiszámíthatatlan.

laczkó

Villámokból nem lesz hiány! (15:36)

Gyengültek a cellák, de még így is lehet intenzív zivatar a térségben. A távolból közben halk morajlásokat lehet hallani. A délután folyamán több hullámban érik el a térséget a csapadékot adó felhők. Nagyon sok villám van a rendszerben!

Fotó – Laczkó Martin

dánosveronika

Elérte a határt! (15:56)

Elérte a délnyugati határt a zivatarcella, és fokozatosan tart észak felé érintve a térség nagyobb részét. A következő egy órában mozgalmas időnk lesz! Szélvihar, felhőszakadás és apróbb jég egyaránt várható!  

Fotó – Dános Veronika

fenyősizsanett

Sok a villám, vigyázzunk!(16:05 )

Érdemes fedett helyre vonulni, ugyanis nagyon sok villám van azérkező zivatarrendszerben. Az eddigi adatok alapján meghaladta a rendszer a 28 ezer villámlást. Hamarosan a zivatar eléri Pécset is, közben Mohácstól délre igen erős cellák tartózkodnak, kérdés mennyire esnek össze, mire odaérnek.

Fotó – Fenyősi Zsanett

Percről Percre

Felkészül Pécs! (16:23 )

Perceken belül lecsap a vihar Pécsre! Intenzív erősségű zivatar érkezik. Heves villámtevékenység, felhőszakadás és kisebb jég is előfordulhat!  

Hamarosan elvonul! (16:31 )

Délnyugat felől lassacskán szakadozni kezd a felhőzet, de a továbbiakban is készülni lehet záporokra, zivatarokra egészen a késő esti órákig!

szabóandi

Átmeneti nyugalom! (17:05)

Észak felé távozik a csapadékmező, átmenetileg megnyugszik a légkör. Dél felől viszont újabb hullámban, de jóval kisebb intenzitású csapadék érkezik.

Közben több helyről jelentettek a térségben felhőszakadást és néhol apró, borsó méretű jég is esett.

Fotó – Szabó Andrea

Notheisz-Éva

Délnyugat felől újabb csapadék érkezik! (17:37)

Még nincs vége a csapadékos időnek, délnyugat felől újabb csapadékrendszer éri el a térséget, ám ezeknek az intenzitása jóval gyengébb lesz, mint az előbbié. Villámlás, dörgés és felhőszakadás továbbra is előfordulhat.  

Fotó – Notheisz Éva

Csapadék a határon! (18:57)

Egy záporos tömb éri el a térséget délnyugat felől. Egyelőre villámtevékenység nincs a cellában, de előfordulhat, hogy megdörren az ég. Egyelőre Sellye térségében van, de folyamatosan halad északkelet felé, érintve Pécset is!

Egy erősebb cella Eszék felé tart, a nyugati része érintheti Mohács térségét a következő órákban!

Zivatar citrom

Aktív a figyelmeztetés! (21:12)

Jelenleg aktív a figyelmeztetés, de fokozatosan szűnik a csapadékképződés. A záporok mellett még gyenge zivatarok kialakulhatnak. Várhatóan a következő órákban visszavonják a figyelmeztetést. A reggeli órákig gyenge záporok és eső kialakulhat.