You are currently viewing Indul a zivatarszezon!

Indul a zivatarszezon!

A következő napokban meleg, de labilis légtömegek érkeznek dél felől, melynek hatására enyhe, de csapadékos időben lehet részünk!

Deák Adrienn fotója

A következő napokban erőteljes felmelegedésnek örvendhetünk, ám délnyugat felől pénteken egy mediterrán ciklon súrol minket. Délelőtt délnyugat felől egy összefüggő csapadékzóna éri el a térséget, melyből néhány milliméternyi csapadék hullhat a térségünkben.

A délutáni órákban nedves szállítószalagon érkezik a csapadék, ismétlődő jelleggel, de elszórtan (azaz nem mindenütt) számítani lehet záporok és zivatarok kialakulására. A zivatarok környezetében kisebb jégeső és szélerősödés is előfordulhat. Reggel 7-9, délután 17-19 fok várható.

Szabó Andrea fotója

Szombaton rövid ideig élvezhetjük a napsütést, erős lesz a gomolyfelhőképződés. Reggel többször, délután csak elszórtan várható zápor, kisebb eséllyel zivatar. Az északnyugati szél mérsékelt, olykor élénk lesz. A maximumok ezen a napon 17 és 19 fok között alakulhatnak.

Vasárnap lesz a legzivatarosabb időnk. A nap első felében csak elszórtan alakulnak ki záporok a térségben, majd a délután folyamán egy hidegfront érkezik és egyre többfelé kell készülnünk záporok és zivatarok kialakulására! Az délnyugati szél élénk, olykor erős lesz, zivatarok környezetében pedig viharossá is fokozódhat! A maximumok 21 és 23 fok között alakulhatnak!

Kiemelt kép – Laczkó Martin