You are currently viewing Esős napok!

Esős napok!

A hidegcsepp esős időt hozott, ami egészen szerda délutánig ki is tart, de sok nyugalmunk nem lehet a továbbiakban sem.

Balogh Tamás fotója

Kedden egész nap esős, záporos, hűvös időnk lesz. A délután folyamán ismétlődő záporokra van kilátás, majd estére átmenetileg alábbhagy a csapadék. Éjjel viszont újra elered, és a szerda reggel bizony gyenge esővel indíthat, majd kelet felé elhagyja térségünket a csapadékmező.

Délután marad a jobbára erősen felhős idő, de a hőmérséklet megemelkedik, a maximumok 13 és 15 fok között alakulhatnak. A délnyugati légmozgás mérsékelt marad.

Mi várható a folytatásban?

Csütörtökön egy nyugodt napunk lesz. Átmenetileg kevés lesz a felhő felettünk, majd délnyugat felől fokozatosan megvastagszik. Hajnalban a fagyzugos helyeken lehet némi fagy.

Kilár Andrea fotója

Délután mérsékelt lesz a délnyugati szél, és a hőmérséklet is 17 és 19 fok között alakul, kellemes tavaszias időnk lesz.

Pénteken egy bizonytalan pályájú mediterránciklon érkezhet, délnyugat felől, így újra futószalagon jöhet a meleg, de nedves levegő. Hajnalban 7 és 9 fokos minimumok lehetnek. Ismétlődő záporok mellett zivatarok is kialakulhatnak, kisebb jéggel és szélerősödéssel. A maximumok viszont ezen a napon 18 és 20 fok között alakulhatnak az esőtől függetlenül.

Mozgalmas lesz a hét második fele is.

Kiemelt kép – Bauer Anikó