You are currently viewing Záporokkal teli este!

Záporokkal teli este!

Tegnap napközben egy markáns hidegfront érkezett, ami még nem hűtötte vissza a levegőt nagyon, de így is 10 fokos lehűlést tapasztalhatunk a tegnapi naphoz képest.

Az északnyugati szél is igen élénk lett az éjszaka folyamán, és egy csapadékmező is átvonult felettünk, mely pár milliméter csapadékot is hozott a térség nagy részére. A legnagyobb lökések elérték az óránkénti 60 km-t is.

Kuti Katalin fotója

Meddig lesz szeles? Mikor fog esni?

Északkelet felől fokozatosan nyugat felé helyeződik egy csapadékzóna. A kora délutáni órákban csupán felhőátvonulások várhatóak, de csapadék nem. Az északi-északkeleti szél egész nap erős lesz, a Mecsek magasabb pontjain pedig viharossá is fokozódhat.

Nagyjából 18 óra magasságában északkelet felől megérkezik a csapadék, főképp záporos jelleggel fog esni, de kis eséllyel zivatarok is kialakulhatnak térségünkben szélviharral és jégdarával fűszerezve. A csapadék a hajnali órákra elhagyja térségünket.

Bartek Adri fotója

A szél vasárnap hajnalra átmenetileg mérséklődik, de délelőtt már újra megerősödik a légmozgás. A hőmérséklet ekkor már csak 12 fokig emelkedhet, de a szeles idő miatt hőérzetünk jelentősen csökken. Csapadék ezen a napon nem várható.

Kiemelt kép – Laczkó Martin