You are currently viewing Markáns hidegfront érkezik!

Markáns hidegfront érkezik!

  • Post author:
  • Post category:Cikkek

Déli áramlással enyhe légtömegek érkeznek péntekig, majd északnyugat felől egy markáns hidegfront rontja el az időt.

Varnyú Dénesné Pott Ágnes fotója

Pénteken tetőzik a meleg idő, napközben a maximumok 23 és 25 fok között alakulnak, majd a kora esti órákban északnyugat felől egy markáns hidegfront éri el a térségünket. Viharossá fokozódik a szél és csapadék is érkezik, javarészt zápor, de néhol egy-egy zivatar is kialakulhat. A front viharos szelet is hoz magával, 60-80 km/h-s lökések is előfordulhatnak.

A front érkezése után 10-12 fokos lehűlés érkezik!

Novotny Anikó fotója

Szombaton jelentősen visszahűl a levegő, 12-14 fokos maximumok várhatóak, és ugyan felhőátvonulások lehetnek, de csapadék csak elvétve fordulhat elő. Az élénk, olykor viharos északnyugati szél miatt a hőérzetünk jelentősen csökkenhet.

Vasárnap napközben folytatódik a szeles idő, a felhőátvonulásokból pedig a záporok mellett többfelé lehet jégdara és hódara zápor is. A maximumok erre a napra jócskán visszaesnek, 9-12 fok várható és a szél csak rontani fog a helyzeten, érdemes vastagon öltözni.

Kilár Andrea fotója

Hétfő hajnalban nyugalomba helyeződik az északról beáramló hideg levegő. Kiderül az ég és a szél is mérséklődik. A minimumok elég tág intervallum, -5 és 4 fok közé hűl. Komoly fagyok a Duna és a Dráva völgyeiben várhatóak. A locsolóknak vastagon kell öltözni. Délután a felhőátvonulásokból elszórtan várható hódara és jégdara zápor is. A maximumok kissé emelkednek, és a szél is mérséklődik.

Kiemelt kép – Sárndor Petra