You are currently viewing Markáns hidegfront érkezik!

Markáns hidegfront érkezik!

Déli áramlással enyhe légtömegek érkeznek péntekig, majd északnyugat felől egy markáns hidegfront rontja el az időt.

Varnyú Dénesné Pott Ágnes fotója

Pénteken tetőzik a meleg idő, napközben a maximumok 23 és 25 fok között alakulnak, majd a kora esti órákban északnyugat felől egy markáns hidegfront éri el a térségünket. Viharossá fokozódik a szél és csapadék is érkezik, javarészt zápor, de néhol egy-egy zivatar is kialakulhat. A front viharos szelet is hoz magával, 60-80 km/h-s lökések is előfordulhatnak.

A front érkezése után 10-12 fokos lehűlés érkezik!

Novotny Anikó fotója

Szombaton jelentősen visszahűl a levegő, 12-14 fokos maximumok várhatóak, és ugyan felhőátvonulások lehetnek, de csapadék csak elvétve fordulhat elő. Az élénk, olykor viharos északnyugati szél miatt a hőérzetünk jelentősen csökkenhet.

Vasárnap napközben folytatódik a szeles idő, a felhőátvonulásokból pedig a záporok mellett többfelé lehet jégdara és hódara zápor is. A maximumok erre a napra jócskán visszaesnek, 9-12 fok várható és a szél csak rontani fog a helyzeten, érdemes vastagon öltözni.

Kilár Andrea fotója

Hétfő hajnalban nyugalomba helyeződik az északról beáramló hideg levegő. Kiderül az ég és a szél is mérséklődik. A minimumok elég tág intervallum, -5 és 4 fok közé hűl. Komoly fagyok a Duna és a Dráva völgyeiben várhatóak. A locsolóknak vastagon kell öltözni. Délután a felhőátvonulásokból elszórtan várható hódara és jégdara zápor is. A maximumok kissé emelkednek, és a szél is mérséklődik.

Kiemelt kép – Sárndor Petra