You are currently viewing Erős lehűlést hoz a húsvéti hidegfront!

Erős lehűlést hoz a húsvéti hidegfront!

Péntekig kitart a tavaszias idő, majd egy hidegfront rondít bele az egész hétvégi időjárásba. Szélvihar és eső is várható!

Pénteken napközben tetőzik a meleg, a legenyhébb órákban 23 és 25 fok között tetőzhet a hőmérséklet. Az északnyugati szél a délután folyamán megélénkül, olykor megerősödik, de estig viharos lökések nem várhatóak.

Bartek Adri fotója

A csapadék a koraesti órákban érkezik, de jelentős mennyiség nem várható. Azt viszont meg kell említenünk, hogy a magasban homok tartózkodik, amit kimos a csapadék, így saras eső várható.

A front után megerősödik az északnyugati szél, 50-60 km/h-s lökések várhatóak szombat hajnalban, és ez a délután folyamán erősödni is fog.

Szombatra a hőmérséklet 10 fokkal hűl vissza a pénteki maximumokhoz képest! A maximumok 12 és 14 fok között alakulnak, de a szél miatt azt kevesebbnek érezhetjük. A felhőátvonulásokból jelentéktelen záporok, és jégdara záporok alakulhatnak ki.

Deák Adrienn fotója

Vasárnap a hőmérséklet jobban visszahűl, és várhatóan mindenütt 10 fok alatt marad napközben. A hőérzetünket ronthatja az egész napos élénk, olykor viharos szél. Napközben többfelé lehetnek felhőátvonulások, de csapadék nem várható.

Hétfő hajnalban lehet a leghidegebb, szélcsend is lesz, illetve az ég is kiderül. Komoly fagyokra számíthatunk, de erről biztosabbat a hét második felében adunk tájékoztatást!

Kiemelt kép – Varga-Biszak Noémi