You are currently viewing Milyen időnk lehet húsvétkor?

Milyen időnk lehet húsvétkor?

 Ugyan még egy hét van húsvét vasárnapig, ami lassan belátható időn belül van. Sok jó hírünk viszont nincs.

Nagypéntek reggelén egész enyhe időben lehet részünk, a minimumok 6 és 8 fok között alakulhatnak. Jobbára közepesen, vagy erősen felhős időnk lesz, csapadék nem várható. A délnyugati szél élénk lehet. A legmelegebb órákban 21-23 fok lehet.

Hirt Valéria fotója

Péntekről szombatra virradóra északnyugat felől egy hidegfront ronthatja el az időt. Viharos északnyugati széllel záporok-zivatarok érkezhetnek, de eddigi számítások szerint jelentős mennyiségű csapadék nem várható. Az északnyugati szél egész nap erős, olykor viharos lesz, ami ronthat a hőérzeten. A maximumok 11 és 13 fok között alakulhatnak. Délután a felhőátvonulásokból záporok kialakulhatnak.

Wojciechowski Borbély Judit fotója

Vasárnap marad a szeles, hűvös idő. Hajnalban még sok felhő lesz és a szél is élénk marad, így nem hűl le hajnalban nagyon a hőmérséklet. A felhőátvonulásokból elszórt záporok kialakulhatnak. A maximumok 10 és 12 fok között alakulhat. Az északnyugati szél egész nap erős, olykor viharos lehet.

Hétfő hajnalban nyugalomba helyezkedhet a hidegebb levegő, hajnalban a leghidegebb órákban 0 és 3 fok lehet. A délutáni maximumok 10 fok alatt maradhatnak és sajnos az élénk északi szél csak ronthat a helyzeten. A locsolóknak bizony vastagon kell öltözniük.

Szerdán további friss információkkal érkezünk, reméljük addigra visszavonulót fúj a hidegfront, bár erre sok esély nincs.