You are currently viewing Időszakos esővel megérkezik a tavasz!

Időszakos esővel megérkezik a tavasz!

Délnyugati áramlással enyhébb légtömegek áramlanak be a térségbe, egyre kellemesebb hőmérséklet várható. Csütörtökön és szombaton is eshet!

Mi várható a héten?

Kedden napközben egyre kevesebb lesz a felhő felettünk. A sok napsütés mellett gomolyfelhőképződés is lehet, de csapadék már nem várható. A délnyugati szél élénk lesz egész nap, 35-40 km/h-s lökések várhatóak, de a Mecsek magasabban fekvő pontjain erősebb lökések sem kizártak. A maximumok 15 és 17 fok között alakulhatnak.

Puskás Erika fotója

Szerda reggelre visszahűl a levegő, a Duna és Dráva környékén még talajmenti fagy előfordulhat, de a térség nagy részén 1 és 3 fokos minimumok lehetnek. Kezdetben kevés felhő lesz felettünk, majd estétől délnyugat felől megvastagszik a felhőzet.

A késő esti óráktól délnyugat felől csapadék érkezik. Tartós csapadékhullás várható, így csütörtök délelőtt számottevő eső hullhat, délutánra csökken a csapadékhajlam, de záporok előfordulhatnak. A délnyugati reggel erős, délután élénk lesz. Hajnalban 4-6, délután 16-18 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Soosné Papacsek Ildi fotója

Pénteken reggel a térségben szakadozott lesz a felhőzet, csapadék nem várható. A hajnali hőmérséklet igen enyhén fog alakulni, 8-10 fok várható. A reggeli órákban még élénk lesz a délnyugati légmozgás, majd fokozatosan viharossá fokozódik, a délután folyamán 50-70 km/h-s lökések várhatóak. Szakadozott lesz a felhőzet, néhány órás napsütés várható. Estétől megvastagszik a felhőzet, és ugyan mérséklődik a szél, de így is élénk, olykor erős lökések is előfordulhatnak. A maximumok 19 és 21 fok között alakulhatnak.

Nagyon szeles lesz a hétvége! Szombaton hidegfront érkezik!

Szombaton egy hidegfront érkezik. Reggel a délnyugati szél élénk lesz, majd később nyugatira vált és megerősödik. A csapadék a késő délelőtti órákban érkezik meg, kezdetben gyenge csapadékhullás várható, majd a délutáni órákban megérkezik a hidegfront csapaékmezeje, számottevő csapadékra készülhetünk. A koraesti óráktól a szél északnyugatira fordul és viharossá fokozódik, 60-80 km/h-s lökések is lehetnek! A hőmérséklet maximuma 15 és 18 fok között alakulhat, de a front érkezésekor jócskán visszahűl.

Nagy Rozi fotója

A csapadékhullás az éjszakai órákban megszűnik, de a szél nem veszít erejéből, egész nap viharos lesz az északnyugati légmozgás és egészen késő estig nem is mérséklődik. Reggelre a hőmérséklet 3-5 fok között alakul, de délutánra is csak 10 foki emelkedik, de a viharos légmozgás miatt ezt kevesebbnek fogjuk érezni. A felhőétvonulásokból gyenge zápor előfordulhat.

Kiemelt kép – Kincses Krisztián