You are currently viewing Nem ússzuk meg a havazást!

Nem ússzuk meg a havazást!

Szombaton fokozatosan beszivárog a hidegebb levegő térségünkbe. Csapadék is lesz, méghozzá egy mediterrán ciklon okozza.

Balogh Tamás fotója

Viszonylag érdekesen fog alakulni április első hétvégéje. Szombaton és vasárnap téliesebb fordulatot vesz időjárásunk, délnyugat felől pedig egy mediterrán ciklon érkezik. A modellek alapján a csapadék a szombat hajnali óráktól már eléri térségünket, de viszonyleg szakadozottabb lesz.

A hidegebb levegő a legtöbb modell alapján a kora délutáni órákban érkezik meg, így a kezdetben esőt egyre több helyen válthatja fel havaseső, illetve havazás, amit főleg a Mecsek magasabb pontjain várható.

Megmaradó hó sík terepen nem valószínű, de a Mecsek magasabban fekvő területein előfordulhat!

Estére sík terepen is átválthat a havaseső havazássá, de a felmelegedett, nedves talaj és a gyenge intenzitás és a pozitív hőmérséklet miatt nem fog megmaradni.

Vasárnap reggel is folytatódik a csapadékos idő, de kelet felé tolódik a rendszer, a déli órákban már teljesen megszűnik. Felszakadozik a felhőzet és fokozatosan mindenütt kisüt a nap. Viszont az északnyugati szél élénk lesz egész nap.

Hétfő hajnalban még fagyhat, majd fokozatosan felemelegedés kezdődhet, kedden délnyugati áramlással enyhe légtömegek érkezhetnek.

Kiemelt kép – Kiss Csaba