You are currently viewing Jelentős eső érkezik!

Jelentős eső érkezik!

Szerdán napközben délnyugat felől egy mediterrán ciklon érkezik, mely jelentős csapadékot hoz magával. Hétvégén akár havazhat is!

Szerdán napközben még kellemes tavaszias időnk lesz, de a délnyugati szél már élénk lesz 30-40 km/h-s lökések sem kizártak. A reggeli hőmérséklet 8 és 10 fok között alakul. Csapadék a délelőtt folyamán csak elvétve fordulhat elő, majd a délután órákban délnyugat felől megérkezik mediterrán ciklon szakadozott csapadákmezője, a záporok mellett kis eséllyel zivatar is előfordulhat. Éjszaka eláll az eső, és a szél is mérséklődik.

Balogh Tamás fotója

Csütörtök reggel délnyugat felől újra megnövekszik a felhőzet és elered az eső, mely egész nap kitart.

Jelentős mennyiségű eső várható, 15-20 mm is eshet!

A délnyugati áramlás viszont egyáltalán nem lesz hideg az idő az eső ellenére. A hőmérséklet maximuma 14 és 17 fok között alakul. A változó irányú szél élénk lesz.

Pénteken reggel még tartós eső várható, majd felszakadozik a felhőzet. Délután javarészt záporok fordulhatnak elő, de ebből is jelentősebb mennyiség is előfordulhat, de csak elszórtan. Megélénkül az északnyugati szél és egy hidegfront érkezik.

Mi várható a hétvégén?

Szombat napközben szakadozott lesz a felhőzet, de délnyugat felől már érkezőben lehet a mediterrán ciklon. A csapadék halmazállapota jelenlegi modell előrejelzések szerint szilárd lehet, így jelenleg havazás van kilátásban, de jelenleg bizonytalan a helyzet. Újra visszatérhetnek a hajnali fagyok.

Balogh Tamás fotója

Kiemelt kép – Farkas Szilvia