You are currently viewing Jelentős csapadék, majd lehűlés érkezik!

Jelentős csapadék, majd lehűlés érkezik!

  • Post author:
  • Post category:Cikkek

Keddig marad az enyhe időjárás, majd szerdától fordulatot vesz. Frontok és mediterrán ciklon is jön, de ez még nem minden.

Hétfőn még az anticiklon alakítja időjárásunkat, majd kedden már megérkeznek a felhők is. Hétfőn még mérsékelt lesz a délnyugati szél, de kedden megélénkül, olykor megerősödik.

Merk Fenerc fotója

Ami a hőmérsékletet illeti, ahogy előző cikkünkben is írtuk, igen enyhe lesz. A maximumok 22 és 25 fok között alakulhatnak, de akár az 1989-es melegrekord is megdőlhet, mely Marcaliban és Mohácson 26,0 fok volt.

Mi várható a folytatásban?

Szerdán reggel még lehet némi napsütés, majd délutánra záródik a felhőzet. Csapadék is várható, de számottevő mennyiségre nem készülhetünk egyelőre. A délnyugati szelet többször kísérhetik élénk, illetve erős lökések lehetnek egészen a koraesti órákig. Hajnalban 8-10, délután 15-18 fokra készülhetünk.

A folytatásban csütörtök hajnalban egy mediterrán ciklon éri el térségünket és várhatóan jelentős mennyiségű csapadékra készülhetünk, de területi elosztása még bizonytalan, mivel mediterrán ciklonról van szó. A hőmérséklet nem esik vissza, hajnalban 5-8, délután 16-18 fok várható. Az északi szelet gyakran kísérhetik élénk lökések.

Hirt Valéria fotója

Pénteken a mediterrán ciklon hidegfrontja is megérkezik, és további csapadékhullásra kell számítanunk, a hőmérséklet ezen a napon már visszahűl, 12-14 fokos maximumokkal számolhatunk.

A hétvégén az eddigi modellelőrejelzések alapján 10 fok alatti maximumok várhatóak és sajnos újra megjelenhetnek a hajnali fagyok is. Ha tehetjük még ne most cseréljük téli gumit. Hétvégén bizony akár a halmazállapot is megváltozhat, de erről legkorábban biztosabbat szerdán tudunk mondani.

Kiemelt kép – Fenyősi Zsanett