You are currently viewing Megérkezik az igazi madárcsicsergős tavasz!

Megérkezik az igazi madárcsicsergős tavasz!

Az elkövetkezendő 7-8 nap során egy magasnyomású terület, egy nagy kiterjedésű anticiklon határozza meg Magyarország légköri helyzetének az időjárását. Az anticiklon szárító hatásával biztosítja mindazt, hogy az időjárási frontok, és a ciklonok messze-messze elkerüljék térségünket.

Vidákovics Nikoletta fotója

Hétfőtől legalább péntekig bezárólag kristálytiszta azúrkék égboltra, illetve zavartalan napsütésre számíthatunk. Csapadékra természetesen nem kell készülni. Az északkeleti légmozgást jellemzően mérsékelt lökések kísérik, mely csupán kisebb körzetekben élénkülhet meg átmeneti jelleggel.

A hét elején megkezdődik a magasban a melegedés, ami egyre inkább a talaj közelében kifejti majd kellőképpen hatását így fokozatosan napról -napra erősödik majd a nappali felmelegedés mértéke.

Bárácz Betti fotója

A mostani legfrissebb modellfutások, és előrejelzések alapján:

? Hétfőn: 10 és 15

? Kedden: 14 és 19

? Szerdán: 16 és 20

? Csütörtökön: 17 és 22

? Pénteken: 17 és 21

? Szombaton: 15 és 20 fok közötti intervallumokban prognosztizálhatóak a csúcshőmérsékletek.

A kezdeti intervallumban tapasztalt hajnali légköri fagyok fokozatosan szelídülnek, sőt az időszak végéhez közeledve a legtöbb helyen meg is szűnnek.

Érdemes lesz minél több időt a szabadban tölteni, ha csak tehetjük hiszen mivel számottevő légmozgás nem lesz meghatározó, így a tényleges hőérzetünket az előrejelzett hőmérsékletektől bizony jóval kellemesebbnek érezhetjük majd.

Jelentős vízhiány!

Azonban folytatódik az aszály, érdemi mennyiségű csapadék továbbra sincs kilátásban, agrometeorologiai szempontból nézve pedig a földeknek és a talajnak bőséges csapadékkal kellene telítődnie.

Cikket írta – ZsoltiMeteo
Kiemelt kép – Pataki Julianna