You are currently viewing Átmeneti lehűlés érkezik a hétvégére!

Átmeneti lehűlés érkezik a hétvégére!

A hét végére északkelet felől újabb hideg, sarkvidéki eredetű levegő éri el az országot. Derűs, de hűvös időnk lesz. Sándor József és Benedek sem hoz meleget.

Pénteken Sándor napjának hajnalán kiderül az ég és gyenge fagy várható mindenhol. Általában 0 és -2 fok közötti tartományba csökken a hőmérséklet, de a Duna és a Dráva völgyeiben lehet ennél kicsit hidegebb is. Délután kevés felhő lesz felettünk, de több órás napsütésre készülhetünk. A hőmérséklet maximuma 10-12 fok között alakul. Az északkeleti szél mérsékelt lesz. Estére gyengül a szél, és eltűnnek a felhők az égről, jócskán visszahűl a levegő.

Lupek András fotója

Szombaton József reggelén újra fagyni fog, -1 és -3 fok közötti minimumokra számítsunk, de a Duna és a Dráva völgyeiben egy kicsivel hidegebb is lehet. Derűs időnk lesz, egy felhő sem fogja zavarni a napsütést. Az északkeleti szél egész nap élénk lesz. Délután is marad a napos idő, a hőmérséklet maximuma 10 fok alatt marad.

Gonda Niki fotója

Vasárnap a tavaszi napéjegyenlőség reggelén is fagyos időre készülhetünk, a minimumok -1 és -3 fok között várhatóak, de a Duna és Dráva völgyeiben lehet egy kicsivel hidegebb is. Délután marad a napos, de viszonylag hűvös idő, a maximumok 9 és 11 fok között alakulnak. Az északkeleti szél egész nap élénk lesz. Éjjel megint fagyni fog.

Hétfőn Benedek napjának reggele is fagyosan indul, de derűs lesz az ég, mely egész nap kitart. A délutáni maximumok 10 és 12 fok között alakulnak.

A folytatásban egyre inkább biztosabb, hogy enyhülés érkezik, jövő hét közepén 18-20 fokos maximumok is előfordulhatnak, és a hajnali fagyok, ha lassan is, de szűnni látszanak.  

Kiemelt kép – Pánczél Géza