You are currently viewing Szökőárriadó Japánban. Földrengés rázta meg Fukusima partjait.
Wikipédia Postionskarte von Japan [Maximilian Dörrbecker (Chumwa)]

Szökőárriadó Japánban. Földrengés rázta meg Fukusima partjait.

Erőteljes, 7,3-as erősségű földrengés rázta meg az észak-japán Fukusima partjait, és szökőárriadót adott ki a helyi katasztrófavédelem.

A Japán Meteorológiai Ügynökség szerint a földrengés 60 kilométerrel a tenger alatt volt.

A rengést egész kelet japánban érezték, Tokióban is meginogtak az épületek. Közel 2 millió ingatlan maradt áram nélkül. Sértültekről nem érkezett hír.

Frissités!

Sajnos az újabb információk szerint legkevesebb 4-en meghaltak és több mint 160-an megsérültek. A Sinkanzen szuperexpressz vonalán kisiklott egy szerelvény Fukusima és Siroisi-Zao állomás között. A vonaton utazó 78 utas sértetlenül megúszta a balesetet, de csütörtöktől ezen a szakaszon átmenetileg nem közlekedik a vonat.

Earthquake jelzése az elmúlt 48 órában!

A rengés 57 kilóméter mélyen volt, Fukusimától 107 kilóméterre. A rengés óta több, mint 20 utórengést regisztráltak, ebből 4 volt 5,0-nál nagyobb!

Volt már régebben itt ennél erősebb rengés is!

2011 március 11-én a Richter skála szerinti 9,0-ás rengés rázta meg Fukusima térségét. A rengés szökőárt okozott, 19 ezer ember meghalt és a Fukusima 1-es erőműben is keletkezett kár, emiatt 160 ezer ember kellett kimenekíteni. Ez volt a világon a negyedik legnagyobb földrengés.Forrás: https://www.theguardian.com/