You are currently viewing Tetőzik a meleg!

Tetőzik a meleg!

Ahogy szokták mondani, a tavasz egy szép keddi napra esett. Szerdán északkelet felől már újra hideg levegő érkezik, de csak fokozatosan.

Pánczél Géza fotója

Kedden reggel csak gyenge fagyra kell készülnünk. Néhány felhő lesz felettünk, jobbára a fátyolfelhőzet lesz a jellemző. Délelőtt már elérjük a 10 fokot is. A déli szél pedig mérsékelt lesz. Délutánra nyugat felől vastagabb felhőtakaró érkezik, mellette intenzív lesz a gomolyfelhő képződés is.

A hőmérséklet maximuma 14-16 fok között alakul!  

 Estére záródik a felhőtakaró, és jócskán visszahűl a levegő. A délnyugati szél mérsékelt lesz.

Szerda hajnalban a délnyugati szél előbb a térség nyugati, majd középső és keleti felén is megélénkül. A nap első felében számítanunk kell záporokra, melyeből 5-10 mm csapadék is hullhat. A csapadékhoz szaharai homok is társul, így autót mosni nem érdemes. A hőmérséklet hajnalban 3-5, délután 10-12 fok között alakul.

Farkas Szilvia fotója

Délutánra megszűnnek a záporok és fokozatosan felszakadozik a felhőzet. Az északnyugati szél egész nap élénk, olykor erős lesz.

A hét második felében fokozatosan visszahűl a levegő, hétvégén már 10 fok alatti maximumokra van kilátás, és újra visszatérnek az éjszakai fagyok is!

Kiemelt kép – Demeter-Vidák Zita