You are currently viewing Magára talál a tavasz a hosszúhétvégén!

Magára talál a tavasz a hosszúhétvégén!

Egy anticiklonnak köszönhetően napos, de hideg időnk lesz a hosszú hétvégén. Jó hír, hogy napról napra melegszik az idő!

Szombaton a hajnali órákban derűs, de igen hideg időnk lesz. A hőmérséklet minimuma -5 és -9 fok között alakulhat, de a mélyebben fekvő völgyekben, illetve a Duna és Dráva közelében -10 fok alatti hőmérséklet sem kizárt. Délelőtt folytatódik a napos idő, egyetlen felhő sem lesz az égen. A délutáni maximumok 5 és 7 fok között alakulnak. Az északkeleti szél mérsékelt lesz egész nap. Ahogy lemegy a nap, zuhanórepülésbe kezd a hőmérséklet -5 és -3 fok várható.

Bognár Ildikó fotója

Vasárnap hajnalban újra zavartalan napsütésre ébredhetünk, így a hőmérséklet újra nagyon alacsony lesz, -5 és -8, de a Duna és Dráva völgyeiben -10 fok is lehet! Délután zavartalan napsütés mellett megközelítjük a 10 fokot. A délkeleti szél egész nap mérsékelt lesz. Estére újra csökkenni fog a hőmérséklet, de korántsem lesz olyan hideg, mint az elmúlt napokban!

Hétfő reggelre a hőmérséklet -5 fokig csökken. Továbbra is derűs időnk lesz. A délkeleti szél mérsékelt lesz. Délután folytatódik a derűs idő, a maximumok immáron elérhetik a 12-14 fokot, lassú felmelegedés kezdődik.

Nemes Májvirág fotója

Kedden a nemzeti ünnepünkön már több felhő lesz fölöttünk, így a hajnali fagyok is mérséklődni fognak. Délután a felhők mellett néhány órás napsütés is várható. A maximumok elérhetik a 15 fokot is! A déli-délkeleti szél élénk lesz.

Ha tehetjük töltsünk sok időt a szabadban, szombaton és vasárnap öltözzünk rétegesen. Mindenképp tartsuk be a tűzgyújtási tilalmat, mely tegnap óta országos lett a száraz időjárás miatt.

Kiemelt kép – Sándor Petra