You are currently viewing Igen hideg napok jönnek!

Igen hideg napok jönnek!

A következő napokat egy anticiklon határozza meg, ezért napos, de igen hideg időnk lesz. A sarkvidéki eredetű levegő eléri a minimumát.

Csütörtökön délutántól egy anticiklon uralja térségünket, mely napos időt eredményez. Csupán elvétve lehet az égen felhő a délutáni óráktól. Az északkeleti szél időnként élénk lesz.

Pénteken éri el a hőmérséklet a minimumát, hajnalban -8 és -6 fok között alakul a hőmérséklet, de a Duna és a Dráva völgyeiben lehet ennél hidegebb is. Zavartalan napsütés lesz egész nap, de a maximumok 5 fok alatt maradnak és az élénk északkeleti szél csak rontani fog a hőérzeten.

Kilár Andrea fotója

Szombaton hajnalban is derűs időre ébredhetünk, újból nagyon hideg lesz az éjszaka, -6 és -4 fok közötti hőmérsékletet mérhetünk, de a Duna és Dráva völgyeiben a -10 fok sem lesz kizárt. Napközben marad a derűs idő, zavartalan lesz a napsütés. Ennek ellenére a hőmérséklet 5 fok alatt marad. Az keleti szél pedig mérsékelt lesz.

Vasárnap hajnalban már mérséklődik a hideg, de így is jócskán fagyni fog. A minimumok -5 és -3 fok között alakulnak. A légmozgás délire-délkeletire vált, de mérsékelt marad. A délutáni maximumok 5-7 fok között alakulnak. Zavartalan napsütésben lesz részünk.

Szabó Gabriella fotója

A jövő hét első fele is sok napsütést tartogat, és a hosszútávú előrejelzések azt mutatják jelenleg, hogy a hőmérséklet a jövő hét közepére tér magához. Amint közelebb érünk az időponthoz, ígérjük jelentkezünk újabb információkkal. De megcsillanni látszik a reménysugár. Úton van a tavasz.

Kiemelt kép – Kuti Katalin