You are currently viewing Nagy tűz a Kis-Balatonnál!

Nagy tűz a Kis-Balatonnál!

Több száz hektár aljnövényzet és egy erdő ég a Kis-Balaton térségében, és jelenleg is oltják a tüzet. Sármelléken keletkezett a tűz. De többfelé keletkezett tűz az országban.

300 hektár égett eddig le a Kis-Balaton térségében!

A keszthelyi, a pacsai, a zalakarosi, a nagykanizsai, a badacsonytomaji és a marcali hivatásos, valamint az alsópáhoki és a hévízi önkéntes tűzoltók oltják a lángokat.

MTI/Varga György

Sajnos az ország több más pontján is találkozhatunk nádas- és bozóttüzekkel, így Nemesgörzsöny, Balatonföldvár és Nyíregyháza térségében is lángra kapott az aljnövényzet. – írja az Időkép.

Tűzgyújtási tilalom van jelenleg a Balatonon, azaz Somogy és Veszprém megyében is! Tartjuk be, hiszen a nagy szárazság miatt mindenütt, könnyen lángra lobban a növényzet!

Várhatóan a következő napokban az egész országra kiterjesztik a tilalmat!

Frissítve!

Az éjszaka folyamán pár kilóméterre a Kis-Balatont érintő tűztől Somogyszentpálon is meggyulladt az avar, illetve a szárazfű több mint 20 hektáron, de azt sikerült hamar megfékezni.

A hajnali órákban a Kis-Balatonnál levő tüzet is sikerült megfékezni, nagyjából 12 órán keresztül égett az avar és a szárazfű. Nagyjából 450 hektárnyi terület semmisült meg.

Kiemelt kép – Varga György (MTI)