You are currently viewing 10 éves a Meteo Mecsek!

10 éves a Meteo Mecsek!

  • Post author:
  • Post category:Cikkek

Ha 10 éve azt mondták volna, ezen a napon azt mondták volna, hogy lassan 16 ezer követője lesz a Meteo Mecseknek, akkor kinevetem őket.

Hogy is kezdődött az egész?

Egyik karácsonyra a szüleimtől egy időjárással kapcsolatos könyvet kaptam. Előtte is nagyon érdekeltek a viharok, és hogy hogy is fejlődik ki egy gomolyfelhő, mikor fog havazni. Osztálytársaim, barátaim mindig tőlem kérdezték meg milyen idő lesz, és ezt egy idő után annyira untam, hogy 2012 március 6.-án létrehoztam a „Lupek Péter időjárás előrejelző oldalt”.

Kezdetben kevés követőm volt, de idővel egyre többen kezdtek érdeklődni az oldalam iránt. Párszáz követőt összeszedtem.

Hogy volt a folytatás?

Árpit 2014-ben ismertem meg, öcsémen keresztül, ő a Kodály Zoltán gimnáziumban fizika és matekszakos tanár. Látta, hogy szerkesztem az oldalt, elkezdtünk beszélgetni, hogy lehetne ebből egy olyan oldal, amit nagyon sokan követnek. 2014-ben nevet változtattunk, azóta a nevünk a Meteo Mecsek.

A leghidegebb időben is elmentünk kirándulni!

2019-ben Sváb Zsombor is csatlakozott csapatunkhoz, ő a grafikusunk, neki köszönhetjük az összes logót, a 36 órás előrejelzést, és a weblapunkon sok-sok grafikai elemet is. Ő a továbbiakban nagyon sok szerepet fog játszani, hiszen nagyon sok tervünk van a jövőre nézve.

2021-ben megalakult a Meteo Balaton oldalunk is, melyet javarészt Bakota Zsoltinak köszönhetünk, hiszen rengeteg munkája van benne. Nem árulok el nagy titkot azzal, hogy már javában készülünk a szezonra, folyamatosan dolgozunk a háttérben. Reméljük az az oldalunk is nagyon sikeres lesz.

A csapat egy része a Balatonon járt!

A weblapunk 2021 év végén készült el, és el kell, hogy mondjuk, nagyon büszkék vagyunk rá. Havi szinten 40-60 ezer ember kattint oldalunkra, legfelkapottabb a rész a 36 órás előrejelzés.

Mik a jövőbeli tervek?

A Meteo Mecsek csapata törekszik arra, hogy továbbra is a legpontosabban jelezze előre az időjárást, még a nehezebb helyzetekben is. Tavasszal nekiállunk forgatni, újra lesznek hétvégi előrejelzések videós formában. Ehhez több ember is beszáll hozzánk, akik segítenek lebonyolítani a dolgokat. Áprilistól újra lesz Meteo Mecsekes kirándulás, és ha minden jól megy a Meteo Csapadék is működni fog, egyelőre havi szinten tudjuk szolgáltatni a csapadékmennyiség adatait.

Tavasztól újra lesz Meteo Mecsekes kirándulás!

Boldog Születésnapot Meteo Mecsek!