You are currently viewing Ez még nem tavasz!

Ez még nem tavasz!

 A következő napokban északkelet felől sarkvidéki eredetű levegő érkezik országunkba, mely igen hideg időt hoz magával.

Mi várható a hétvégén?

Szombaton reggel jobbára derűs időnk lesz, a hőmérséklet -5 és -4 fok között alakul. Délutánra dél felől egy mediterrán ciklon felhőzete súrolja térségünket, így beborul az ég, de csapadék nem várható. A maximumok csupán 4-6 fok között alakulnak.

Vasárnap hajnalban már sok felhő lesz felettünk, de csapadék ekkor még nem várható. Nagyjából a déli óráktól délnyugat felől záródik a felhőzet és elkezd esni. Az eső mellett havasesőre és hózáporra is kilátás van. A csapadák mennyisége 1-5 mm között várható. Hajnalban -4 és -2, napközben 3-5 fok várható.

Farkas Szilvia fotója

Mi várható a folytatásban?

A csapadékot adó felhők hétfő reggelig térségünkben maradnak, de számottevő mennyiség nem várható. Délután a gomolyfelhőképződés mellett néhány órás napsütésben lesz részünk. Az északnyugati szél megélénkül, a Mecsek magasabb pontjain megerősödik. Reggel -4 és -2, napközben 3-5 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedden felhőátvonulásos időnk lesz, melyek északról dél felé fognak mozogni. Többször megvastagszik a felhőzet és néhol elszórtan vegyes halmazállapotú csapadék is előfordulhat.

Szerdától várhatóan a hét végéig egyre hidegebb időre van kilátás.

Északkelet felől sarkvidéki eredetű levegő érkezik – 1500 m hőmérséklet ECMWF

Hajnalban -10 fok körüli hőmérséklet után lesz olyan területe, ahol fagypont alatt marad a hőmérő higanyszála.

A tavasz továbbra sincs porondon, sőt, inkább télies időnk lesz, mindennek az oka az, északkeleti áramlás.

Kiemelt kép – Hegedüsné Rábai Gabriella