You are currently viewing Baranyai fotósok – Makai Kornél!

Baranyai fotósok – Makai Kornél!

Egy újabb sorozattal érkezünk, 15 héten keresztül mutatunk be Baranyai fotósokat. Negyedik fotósunk Makai Kornél! Minden szombaton újabb fotóssal érkezünk!

Miért kezdtél el fotózni?

Már kisgyerekként csodáltam édesapámat, aki egy gombnyomással megörökítette a legfontosabb családi eseményeket. Már akkor rájöttem, hogy ez maga a varázslat. Ő az, aki megállítja a pillanatot, és én örökre csodálkozhatok rajta. Amikor gyerek voltam, örömmel fogtam a kezembe a készülékét és alkottam meg vele a képeimet.

Akár egy nyíló virágról, amely megfestette az utcánkat, káprázatos naplementékről, avagy virágzó fákról. Ám a pillanat amikor eldöntöttem, hogy én ezt hivatásomként egy életen át szeretném folytatni, akkor jött el, mikor édesapám felkért rá, hogy a bátyámék menyegzőjének minden másodpercét én örökítsem meg. Sejtendő, hogy ez mekkora megtiszteltetés volt számomra. Ezután elmondhatatlanul jól esett, hogy egyre többen szenteltek nekem bizalmat.

A Meteo Mecsek általi fotográfus versenyen első helyezettként szerepeltem, ami ismét hatalmas visszajelzés volt számomra. Momentán is több felkéréssel büszkélkedhetek a jövőre nézve, melyeket mindig izgalommal várok. Jelenleg a legnagyobb dicsőség számomra, hogy felkértek egy esküvői fotózásra. Talán ez másnak nem is olyan nagy dolog, viszont megörökíteni valakinek élete egyik legfontosabb, leggyönyörűbb, varázslatos pillanatait, nekem ez óriási elismerés.

Szeretném bebizonyítani, hogy mindenki fotogén. Szerettem a természetet, épületeket is fotózni, de azokból hiányzott lélek. Szeretem az emberekkel közösen történő értékteremtést, amire kiválóan alkalmas a porté fotózás, amely ezáltal a legszeretettebb lett számomra az évek alatt.

Én úgy gondolom, egy fotó nem csak a pillanatot örökí­ti meg, hanem egyfajta alkotás, amely magában hordozza készí­tőjének személyiségét, látásmódját is. Ennélfogva csekély célom ezt átadni minden vendégemnek, aki megtisztel a bizalmával.

 Szeretném, hogy a pillanatokat melyek töredék idő alatt örökre eltűnnek, visszahozassák az általam készített képre tekintve, mely magában foglal minden szépséget, melegséget és érzést melyet abban a pillanatban éltek át.

Természet és személy fotózás mellett termék fotózast is nagyon szeretem, 1 éve kaptam egy felkérést egy karnis cégtől, akik termékeket küldtek nekem és én meg a kérésüket teljesítem örömmel a mai napig.

Az elmúlt fél évben pedig heti szinten járok egyéni gyerek foci fotózásra, illetve futballmeccset is fotózom.

Facebook – https://www.facebook.com/Makesz_Photography-100219615639993