You are currently viewing Baranyai fotósok – Jászkai Gábor

Baranyai fotósok – Jászkai Gábor

Egy újabb sorozattal érkezünk, 15 héten keresztül mutatunk be Baranyai fotósokat. Második fotósunk Jászkai Gábor. Minden szombaton újabb fotóssal érkezünk!

Kérlek mutatkozz be!

Jászkai Gábor vagyok, pécsi fotós. Emlékezetem szerint, több mint 30 éve, még gyerekként vettem először fényképezőgépet a kezembe. Egy a nagyszüleimtől kapott filmes géppel fotózgattam többnyire a kutyáimat. Az olyan képek voltak a kedvenceim, amelyben van mozgás, élet, dinamika. A fotózás szeretete felnőtt koromig elkísért, de nagyon sokáig csak kedvtelésből, a magam örömére kattintgattam, a tudatos képalkotás, a fotográfia varázslatos, „titkos világa” néhány éve vált a mindennapjaim részéve. Életem első, céges fotópályázatára beküldött fotóm elnyerte a zsűri tetszését és a szakmai kategória első helyezésével díjazták. Ez jelentette az ugródeszkát számomra, amely arra ösztönzött, hogy ezzel komolyabban is érdemes foglalkoznom.

A sok-sok pozitív visszajelzésnek köszönhetően, ma már végzett fotográfus vagyok és fotóimmal igyekszem másoknak is örömöt szerezni. Főfoglalkozásom mellett vállalkozást is indítottam. Mindig nagy izgalommal fogadom a pécsi és Pécs környéki lakosok megbízásait, amelyeknek szívvel-lélekkel teszek eleget.

Mi a kedvenc fotós témád?

A kedvenc fotós témám a csodás Pécs város és a gyönyörű Mecsek mellett, továbbra is a kutyák fotózása, de a gyermekes családok lifestyle stílusú, páros portrék megörökítését, események, rendezvények dokumentálását is nagy örömmel végzem. Nagyon kedvelem a napkeltés, naplementés, sziluettes fotókat is.

Bemutatkozásom, Kálló Péter fotográfus gondolataival zárom, amely a fotós idézetek közül, talán a legközelebb áll a szívemhez. „A fotográfia varázslat, mert kiemelhetünk életünkből hangulatokat, érzéseket. A választás csak rajtunk múlik: melyik mozzanatot konzerváljuk az örökkévalóságnak.”

Saját mottóm pedig; „Meséld el képekkel…!”

(A lifestyle fotózásról és munkáimról a JG FOTÓ – Pécs, Facebook és Instagram oldalán tájékozódhatnak a kedves olvasók. )

Kövessétek facebook oldalon, illetve instagramon is!