You are currently viewing Átmeneti tavasz!

Átmeneti tavasz!

Pár napig enyhe légtömegek érkeznek fölénk és egy anticiklonnak köszönhetően elkerülnek a frontok is!

Szerdán berobban a tavasz, reggel ugyan még sok lesz a felhő fölöttünk, de fokozatosan felszakadozik és mindenütt kisüt a nap. Akkor már mérsékelt lesz az északnyugati szél. Reggel a hőmérséklet 3-5 fok között alakul, viszont délután 13-15 fokos maximumokat mérhetünk. Délután a déli szél mérsékelt lesz.

Brantner Gyöngyi fotója

Csütörtökön reggel mindenütt derűre van kilátás, emiatt fagyhat is, -2 és 0 fok között alakul a hőmérséklet. A napsütés mellett néhol pára és ködfoltok képződhetnek, melyek a délelőtt első felében feloszlanak.

Nemes Májvirág fotója

Délután marad a szikrázóan napos idő, a délnyugati szél mérsékelt marad. A maximumok ezen a napon is elérik a 13-15 fokot!

Péntek reggelre köd és párafoltok képződhetnek, melyek csak lassan oszlanak fel. A hőmérséklet 2-4 fok között alakul. Délutánra már egy közelgő hidegfront felhőzete érkezik fölénk, de csapadék az esti órákig nem valószínű. Kezdetben a délnyugati, majd később az északnyugati szél erős lesz. A maximumok szintén 10 fok felett alakulnak.

A hétvége megint csak szeles lesz. A hidegfrontnak köszönhetően visszább is hűl a levegő és újra megjelennek a hajnali fagyok!

Kiemelt kép – Bauer Anikó