You are currently viewing Szeles napok!

Szeles napok!

Pénteken napközben északnyugat felől egy hidegfront érkezik, melynek hatására megerősödik az északnyugati szél, mely egész hétvégén élénk, olykor viharos lesz.

Kezdetben a térség északi és keleti felén lesz erős a szél a reggeli órákban, majd fokozatosan mindenhol megélénkül. A délután második felére akár többfelé lehet erős, olykor viharos lökés is. 50-60 km/h lesz a jellemző, de a magasabban fekvő területeken lehet ennél erősebb lökés is!

Walke Mári fotója

Szombatra mérséklődik a légmozgás, csupán élénk lesz az északnyugati szél. Ezen a napon front nem érkezik, viszont a front után kissé visszahűl a levegő. A maximumok 4-6 fok között alakulhatnak. A felhőátvonulások mellett néhány órás napsütésben lehet részünk!

Vasárnap napközben felhőátvonulások mellett továbbra is néhány órás napsütésre készülhetünk. Az északnyugati szél élénk, olykor erős lesz. A hőmérséklet maximuma elérheti a 10 fokot is! Csapadék ezen a napon sem várható, viszont hidegfronti hatás lesz jellemző.

Balaton-Szeged vonaltól keletre 100 km/h-s szél is lehet!

A Balaton-Szeged vonaltól keletre nagyon erős, már-már orkán erejű szélre van kilátás. 90-105 km/h szél sem kizárt! Várhatóan ezeken a területeken sok dolguk lehet a tűzoltóknak. A szél hétfőre mérséklődik, de így is előfordulhatnak 50-60 km/h-s lökések országosan.

Kiemelt kép – Walke Márti