You are currently viewing Frontokkal zárul a január!

Frontokkal zárul a január!

Csütörtöktől frontokkal tarkított időnk lesz, emiatt igencsak fájhat a fejünk. Csapadék csak elvétve várható, de a szél élénk, olykor viharos lesz.

Csütörtökön egy melegfront érkezik, észak felől megvastagszik a felhőzet, de az esti órákig nem várható csapadék. Hajnalban még igen hideg lesz, de délutánra ahogy érkezik a front, melegszik az idő. Délután 7-9 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Pénteken északnyugat felől egy hidegfront érkezik, erősen felhős lesz egész nap az égbolt, csapadék nem várható. Az északnyugati szél megélénkül, de olykor egy-egy erős lökés sem kizárt. A hőmérséklet az elmúlt naphoz képest nem sokat változik, 6-8 fok közötti hőmérséklet lehet.

Nagy Hajnalka fotója

Szombaton a változatosság kedvéért egy melegfront érkezik. Kezdetben kevés felhő lesz felettünk, majd észak felől beborul. Az északnyugati szél mérsékelt lesz, majd később a délnyugati szél megélénkül. Hajnalban -1 és 1, nappal 5-7 fok várható.

Vasárnap napközben kellemes időnk lesz, a hőmérséklet 8-10 fok között alakulhat, a nyugati szél élénk lesz. A hajnali fagyok megszűnnek. Sok lesz a felhő felettünk, de csapadék nem várható. Este északnyugat felől egy hidegfront érkezik. A nyugati szél egész nap élénk lesz, de estére az északnyugati szél viharossá fokozódik!

Kiemelt kép – Merk Ferenc