You are currently viewing Kiöntött egy folyó Machu Picchu közelében

Kiöntött egy folyó Machu Picchu közelében

Peru déli hegyviékén, Cuscoban a heves esőzések végett a Alcamayo folyó kiöntött péntek reggel majd sarat illetve sziklákat vetett ki magából, továbbá megbénította a közlekedést.

Machu Picchu

Aguas Calientest is érintette az incidens mely egy helyi turistaváros. Többek között arról híres, hogy ez a város az „előkapuja” a híres Inkabirodalom fellegvárának, Machu Picchunak.

A Nemzeti Polgári Védelmi Intézet a maga részéről közleményben tudatta, hogy a hatóságok felmérik a le nem omlott hidak biztonsági szintjét azzal a céllal, hogy a turistákat és a helyi lakoságot Ollantaytamboba, a Machu Picchutól 30 kilométerre található városba szállítsák biztonságba.

A károk

A Regionális Sürgősségi Műveleti Központ tájékoztatása szerint egy ember megsérült, egy pedig eltűnt, egy ház megsemmisült, négy másik pedig megrongálódott az árvízben, három kereskedelmi létesítmény pedig megrongálódott.

A helyi lakosok az Országos Rendőrség munkatársaival közösen végeznek takarítási munkákat a városban, akik szintén kutatást és mentést végeznek.

Források:
https://www.laprensalatina.com/