You are currently viewing Vastagodhat az orfűi Pécsi-tó jege a hétvégén!

Vastagodhat az orfűi Pécsi-tó jege a hétvégén!

Az Orfűi Pécsi-tó déli részén biztonságos jégpáncél alakult ki, több mérés alapján is 8-10 cm vastag a minigolf pályánál a nádasnál.

Átmeneti enyhülés után csütörtökön egy markáns hidegfront éri el a térségünket, így erős lehűlés is érkezik. A hajnalok igen csípősök lehetnek, a völgyekben -10 fokhoz közeli hőmérsékletek sem kizártak, és napközben is csupán fagypont körül alakul a hőmérséklet.

Bojcsev-Szabó Orsi fotója

A hideg idő mellé élénk, olykor erős északnyugati szél is kialakulhat, így érdemes vastagon öltözni, ha a szabadba megyünk. A hőérzet jócskán fagypont alatt alakulhat, gyorsan kihűlhetünk és megfázhatunk.

A jó hír, hogy a hétvégén többfelé lehetnek futó hózáporok is, mely igazi téli hangulatot idézhetnek, akár néhány centis hóréteg is kialakulhat!

Hol mehetsz rá a Pécsi-tó jegére?

KIZÁRÓLAG a Pécsi-tavon a Minigolf Centerhez közeli nádasnál és a Medvehagyma Ház előtti öbölben vékonyodott a jégtakaró, ezért ott NEM javasoljuk a jégre lépést.

A Pécsi-tó egyéb pontjain TILOS és ÉLETVESZÉLYES a jégre lépni!

Völgyi Zsuzsa fotója

Fontos kiemelnünk, hogy a jégre csak a kijelölt területen menjünk rá, illetve csak saját felelősségre! Ha kinn van a tiltó tábla, akkor nem szabad rámenni, mert életveszélyes is lehet!

Kövessétek Orfű hivatalos facebook oldalát, ahol folyamatosan jelzik a jég vastagságát és kiírják, hogy rá szabad-e menni a jégre – https://www.facebook.com/orfu.hu

Fotóitokat a facebook bejegyzésünk alá szívesen várjuk!

Kiemelt kép – Kiss Dóra