You are currently viewing A szezon leghidegebb hajnala érkezik!

A szezon leghidegebb hajnala érkezik!

Észak felől az elmúlt napokban sarkvidéki eredetű levegő érkezett az országba, és egyre hidegebb hajnalok váltották egymást. De még csak most jön a java!

Puskás Erika fotója

Az ország nagy részén derült, szélcsendes idő várható. Keleten többfelé van hóval borított terület, így ott a kisugárzás miatt nagyon hideg lehet a hajnal.

Hol várható a leghidegebb?

A leghidegebb a Tiszántúlon, ott is a déli felén várható. Modell előrejelzések szerint Békéscsaba-Szeged-Szentes háromszögben -17 és -20 fok közötti hőmérséklet várható. És ott a délelőtti órákban is maradhat a -10 fok alatti hőmérséklet.

Mi várható térségünkben?

Baranya egészén derűs időnk lesz, és a szél is csupán gyenge nyugati lesz. A hőmérséklet a leghidegebb órákban -9 és -11 fok között alakulhat. A leghidegebb a Duna és Dráva völgyeiben várható.

Délelőtt északnyugat felől már egy melegfront érkezik, mely felmelegíti a levegőt. Délután akár 4-6 fok is lehet, de közepesen felhős lesz az égbolt.

Varga Renáta fotója

Pénteken és szombaton hajnalban még lehet gyenge fagy, de a nappali hőmérséklet közel lesz a 10 fokhoz, de élénk lesz az északnyugati szél és sok felhő is lesz felettünk.

Kiemelt kép – Smelka Sanyi