You are currently viewing Változékony napunk lesz!

Változékony napunk lesz!

Kora délután még a melegrekordot is dönthetünk, majd este a Mecsek magasabb pontjain, később sík terepen is havazhat! Igen változékony napunk lesz. A frontérzékenyeknek meg sok-sok kitartást!

Mi várható a mai napon?

Szerdán a kora délutáni órákban a hőmérséklet elérheti a 8 évvel ezelőtti rekordot, mely Kaposváron 16,3 fok volt. A déli szél mérsékelt lesz.

A változás 15-16 óra magasságában kezdődik. Északnyugat felől megérkezik a markáns hidegfront. Viharossá fokozódik a szél, és megérkezik a csapadék is. Számottevő esőre is kilátás van. Akár az ég is megdörrenhet! Megkezdődik a hideg levegő beáramlása a térségbe.

Besszer Zsike fotója

A kora esti órákban előbb a Mecsek magasabb pontjain kezdhet el váltani a csapadék, előbb havasesőbe, majd a későbbiekben havazásba. Az éjféli órákban átmenetileg megszűnik a csapadék.

Ám csapadék nélkül nem maradunk sokáig, hajnalban délnyugat felől visszahullámzik a front és újra elered, kezdetben a havaseső, majd egyre többfelé hó, de már nem csak a Mecsekben, hanem sík terepen is. A mennyiség lepel (0-1 cm) – 2-3 cm, a Mecsek magasabb pontjain AKÁR 5 cm felett is eshet!

Merk Ferenc fotója

A reggeli órákra elhagyja térségünket a csapadék, és kezdetben borús lesz az ég, majd fokozatosan felszakadozik a felhőzet és kisüt a nap. Marad a szeles, felhőátvonulásos idő, elszórt záporokkal.

Kiemelt kép – Chriss Photo