You are currently viewing Tavaszból a télbe!

Tavaszból a télbe!

Hétfőn, kedden és szerdán még kitart az enyhe idő, de front minden nap érkezik, mely megviselheti szervezetünket.

Mi várható a napokban?

Hétfőn egy hidegfront érkezik, mely az előző napokhoz képest visszahűti a levegőt. Csapadék csak elvétve alakul ki, sok lesz a felhő felettünk! Az északnyugati szél élénk lesz. A maximumok 7-9 fok között alakulnak. Estére felszakadozik a felhőzet, elhagyja térségünket a front.

Kedden újabb front érkezik, mely melegedést hoz magával. Reggel még sok felhő lesz felettünk, majd lassacskán vékonyodni kezd. A délnyugati szél élénk, olykor erős lesz, 50-60 km/h lökések várhatóak. Napközben újra tavaszias hőmérséklet várható, 13-15 fokos maximumok.

Farkas Szilvia fotója

Szerdán enyhe lesz a hajnal, 8-10 fokos minimumokra készülhetünk. Kora délután tetőzik a meleg, 14-16 fok várható, majd északnyugat felől egy markáns hidegfront vet véget az enyheségnek. Viharossá fokozódik az északnyugati szél és csapadék is érkezik.

Csütörtökön már jóval hidegebb lesz, nappal már csak 5 fok körül alakulnak a maximumok és visszatérnek a hajnali fagyok is. Ezen a napon még a felhőátvonulásokból záporokra kell készülni.

Péntek hajnalban már sok felhő nem lesz felettünk és a szél is mérséklődik csupán ködfoltok képződhetnek, így komoly fagyokkal indulhat a nap, és a maximumok is csak 2-4 fok között alakulnak.

Kiemelt kép – Makai Kornél