You are currently viewing Míg Pécsett hó esett, Szegeden ónos eső!

Míg Pécsett hó esett, Szegeden ónos eső!

Az elmúlt napok igen téliesen alakultak, Baranya megye nagy részén 6-8 cm hó hullott. Szegeden pedig egész nap ónos eső hullott és sajnos meg is lett az eredménye.

A Dél-Alföldre is megérkezett a csapadék vasárnap este, mely ónos esővel indított. Sajnos oda beragadt egy magasabb rétegben pozitív hőmérséklet, és amiatt hullott ott szinte végig ónos eső. Az utolsó egy órában már havazott, nagyjából egy centi esett.

Bakota Zsolti barátunk és kollegánk éppen Mezőhegyesen tartózkodott és beszámolója szerint nagyon vastagon lepett be mindent a jég. Másik információkból pedig megtudtuk, hogy sok helyen dőltek ki fák is, mert nem bírták a hó súlyát.

Pécsett az éjszaka folyamán lehullott nagyobb (6-9 cm) mennyiségű hó megnehezítette a közlekedést. Sok autó az árokban kötött ki, és voltak balesetek is. Komlón egy busz a hegyen felfelé megcsúszott és keresztbe fordult, órákig tartott a mentés.

A csúszósság köszönhető a kezdeti ónos csapadéknak is, ami itt hullott térségünkben, és jégpályává alakította az utakat.

A buszok Pécsett a magasabban fekvő területekre nehezen, vagy egyáltalán nem tudtak felmenni, de az a délelőtti órákban megoldódott, köszönet a buszsofőröknek!

Mi várható a továbbiakban?

A következő napok csapadékosak lesznek, és enyhülés is kezdődik. A hó lassacskán elolvad. Szilveszter napjára megérkezik az enyhe, száraz, naposabb idő. A maximumok jócskán 10 fok felett alakulhatnak!

Kiemelt kép – Niko Fotó