You are currently viewing Fokozatos, de erős lehűlés érkezik!

Fokozatos, de erős lehűlés érkezik!

A következő napokban ráülünk egy virtuális hullámvasútra. A frontok száma jelentősen lecsökken, de észak felől hidegebb levegő érkezik térségünkbe, majd dél felől újra enyhébb légtömegek érkezhetnek!

Mi várható a következő napokban?

Vasárnap egészen kora estig kellemes, koratavaszi időnk lesz, jelenleg a térségben 6-8 fok van, a délnyugati szél pedig lengedez. Sajnos ez nem marad így sokáig, hiszen északkelet felől egy hidegfront éri el a térségünket a koraesti órákban.

Schiszler Vilmos fotója

Megélénkül az északnyugati szél, és hétfőre erősebb lehűlés is érkezik. Reggel átmenetileg még az eső is eleredhet. A maximumok csupán 2-4 fokig emelkednek.

Kedd hajnalban megjelennek újra a fagyok, ekkor -2 és -4 fok közé csökkenhet, szerdán hajnalban pedig igen hideg -7 és -5 fokos minimum hőmérséklettel kell számolni. A nappali maximumok pedig épphogy meghaladják a 0 fokot.

Bizonytalan folytatás!

Továbbra is bizonytalan a folytatás, viszont sajnos egyre inkább az látszik a modelleken, hogy az enyhébb verzió fog bejönni. Jelen futások alapján csütörtöktől déli áramlással enyhébb légtömegek érkeznek. Szenteste napján napközben 5 foknál is melegebb lehet, sőt, eddigi számítások szerint szombaton tetőzhet a meleg, ekkor közel lehetünk a 10 fokhoz is. Sok lehet majd felettünk a felhő, szürkén és enyhe idővel telhet el a karácsonyunk.

Hosszútávú előrejelzést itt tekinthetitek meg – 5 napos előrejelzés !

Kiemelt kép – Baborac Brigitta