You are currently viewing Milyen idő lehet karácsonykor?

Milyen idő lehet karácsonykor?

Megígértük, hát újra itt a Milyen idő lehet karácsonykor cikkünk. Az elmúlt napokban sem lettünk igazán okosabbak, viszont jó hír, hogy maradt a hidegebb verzió.

Milyen időnk lehet a következő 8 napban?

Csütörtökön előbb egy meleg, majd este egy hidegfront teszi tiszteletét térségünkben. Kora esti óráktól északnyugat felől záporok érkezhetnek. Az északnyugati szél megélénkül, olykor megerősödik, viharossá fokozódik.

Pénteken marad a szeles idő, de fokozatosan felszakadozik a felhőzet és több órás napsütés várható. A maximumok 5-7 fok között alakulnak, de az északnyugati szél továbbra is erős lesz, a Mecsek magasabb pontjain viharos lökésekre is számíthatunk.

Szombaton a szél továbbra is élénk lesz, de napközben fokozatosan veszít erejéből, de csak egy ideig. A maximumok ezen a napon 4-6 fok között alakulnak. Sok napsütésben lehet részünk.

Csiszár Péter fotója

Szombatról vasárnapra virradóra északnyugat felől egy melegfront érkezik, átmenetileg a szél délnyugatira vált. Csapadék nem várható. Reggel ugyan még fagyhat. de napközben a maximumok megközelíthetik a 10 fokot is!

A kora esti órákban érkezik az újabb változás, feltámad az északnyugat szél és hidegfront érkezik. Este néhol a záporok mellett hózáporok is kialakulhatnak.

A jövő hét elején kezdetben északi lesz az áramlás, majd keddtől átmenetileg délibe vált, de marad a 3-5 fokos maximum.

Mi várható a karácsonyi hétvégén?

Továbbra is nagyon bizonytalan a helyzet, de a jelenlegi modellfutások alapján csütörtökön északi áramlással hidegebb levegő érkezne be térségünkbe, és dél felől egy mediterrán ciklon tenné tiszteletét, csapadékkal.

Egy keveredési zóna húzódhat országunk felett. Ez azt jelenti, hogy a száraz hideg levegő találkozna a dél felől érkező nedves meleg idővel, így mediterrán ciklonok érinthetik térségünket is.

Kiemeljük, hogy a jelenlegi modellfutások alapján készült a mostani cikkünk. Mivel igen messze van még előrejelző szemmel a szenteste, így 2 nap múlva, azaz szombaton újabb cikkel érkezünk. Kövessétek oldalunkat, és nézzétek naponta frissülő előrejelzéseinket.

Kiemelt kép – Varga Renáta