You are currently viewing Fejfájós hétvége!

Fejfájós hétvége!

Pénteken egy hideg, vasárnap egy meleg, majd hétfőn egy hidegfront is érkezik. És ha ez még nem elég, péntektől hétfőig erős, olykor viharos szélre is készülhetünk.

Milyen idő lesz a következő napokban?

Csütörtökön egy gyenge hidegfront érkezik, egy vastagabb felhősáv vonul át felettünk, megélénkül az északnyugati szél. Marad a jobbára borús idő. A maximumok 3-5 fok között alakulnak.

Pénteken megérkezik a hidegfront, felhőátvonulásokra van kilátás, de csapadék nem várható a térségben. Kezdetben sok lesz a felhő, majd a délelőtt folyamán fokozatosan felszakadozik a felhőzet és kisüt a nap. A front délkelet felé elhagyja a térségünket, megélénkül, a magasabban fekvő tájakon viharossá fokozódik az északnyugati szél. Egyelőre ez a front csak kisebb lehűlést hoz magával, a maximumok 4-6 fok között alakulnak.

Ludvig Ottília fotója

A szombaton front ugyan nem érkezik, de az északnyugati szél továbbra és élénk lesz, de a Mecsek magasabb pontjain egy-egy viharos lökés is kialakulhat. Hajnalban fagypont körüli hőmérséklet várható, délután pedig 5 fokhoz közeli hőmérséklet. Sok napsütés várható, csupán néhány átvonuló felhő zavarhatja a napsütést.

Szombatról vasárnapra virradóra egy melegfront felhőzete vonul át felettünk, csapadék csak elvétve alakul ki, de megélénkül újra az északnyugati, majd átmenetileg a délnyugati szél.

Napközben szakadozott felhőzetre készülhetünk, és a szél is mérséklődik. Hajnalban újra visszatérnek a fagyok és nappal is csupán 5 fokhoz közeli maximumok várhatóak.

Hétfőn napközben egy újabb hidegfront érkezik, és mögötte hidegebb légtömegek érkeznek a térségünkbe. Keddtől a maximumok már csak fagyponthoz közel lesznek és megjelenhetnek a keményebb éjszakai fagyok is.

A karácsony előtti hétre fordulva tehát előreláthatólag hideg időnk lesz, egyelőre úgy néz ki szárazon, de holnap napközben friss cikkel érkezünk. Milyen idő várható karácsonykor?

Kiemelt kép – Nikol Fotó