You are currently viewing Nyugalom, majd frontok sorozata!

Nyugalom, majd frontok sorozata!

Kedden reggel közepesen felhős időre ébredhetünk, az északnyugati szél mérsékelt lesz. A hőmérséklet -4 és -2 fok között alakulhat. Délutánra északnyugat felől felhők érkeznek, keveset fog sütni a nap. A késő délutáni órákban egy-egy gyenge hózápor előfordulhat, a maximumok 4-6 fok között alakulnak.

Szerdán, december első napján kezdetben felhős idő lesz, majd délnyugat felől felszakadozik a felhőzet és több órás napsütésben lesz részünk.  A délnyugati szél élénk lesz, 40-45 km/h lökések is előfordulhatnak. Egy melegfront érkezik, melynek hatására kevéssel 10 fok fölé emelkedik a hőmérséklet.

Csütörtökön reggel kezdetben még a délnyugati szél erős lesz, majd a délelőtt folyamán északnyugat felől hidegfront érkezik, megerősödik az északnyugati szél. Összességében jelentős mennyiségű eső eshet a péntek reggeli órákig.

Farkas Szilvia fotója

Péntek reggel még számottevő eső eshet, majd a csapadékmező délkelet felé elhagyja térségünket. Kezdetben borult időnk lesz, majd északnyugat felől fokozatosan szakadozhat a felhőzet. A minimum és maximum hőmérséklet alig fog változni, reggel 3-5, délután 4-6 fok lehet a maximum. Az északnyugati szél erős lesz!

A hétvégi időjárás még bizonytalan, de várhatóan hűvös, csapadékmentes lesz. Bár még messze van, 1 hét, de akár egy télies fordulat sem kizárt a jövő hét elején. Követjük az eseményeket, és frissítjük folyamatosan előrejelzéseinket!

Kiemelt kép – Berényi Viktória