You are currently viewing Számottevő csapadék esett!

Számottevő csapadék esett!

Tegnap délnyugat felől egy mediterrán ciklon érkezett és számottevő csapadékot hozott magával. Északnyugat felől pedig egy hidegfrontnak köszönhetően hidegebb légtömegek éreztek. Az északnyugati határon 10 óra magasságában az eső hóba váltott.

Sopronban 6-8 cm tapadó hó esett. A Kőszegi-hegységben eleinte ónos eső esett, de ott is hamar átváltott a csapadék hóba.

Gyenis Ádám fotója Sopronból

Mennyi eső esett?

Az Országos Meteorológiai Szolgálat adatai alapján Sellyén esett tegnap a legtöbb eső, itt 17,7 mm-t mértek. De Pécsett 16, Árpádtetőn 13, Mohácson 10 mm csapadék esett.

Országos Meteorológiai Szolgálat csapadéktérképe

Mi várható a továbbiakban?

Szombaton délnyugat felől több hullámban érkezhetnek záporok, de számottevő esőre nem kell számítanunk. Éjszaka Sellye- Pécs-Szekszárd vonaltól keletre várható csapadék, mely reggelre megszűnik.

Vasárnap kora délután újabb ciklon érkezik, számottevő esőre van kilátás. A Mecsek magasabb pontjain havasesőbe válthat az eső. Este kisebb csapadékszünet érkezik, majd délnyugat felől újra csapadéktömbök érkeznek. Hétfőn többfelé lehetnek a felhőátvonulásokból záporok, havaseső-záporok, illetve hózáporok!

Kiemelt kép – Kiss Csaba