You are currently viewing Hidegfront vet véget a ködnek!

Hidegfront vet véget a ködnek!

A hét közepéig igen ködös időnk lesz, szerdán emiatt 10 fok alatti hőmérsékletek is lehetnek. No, de lássuk a hetet röviden.

Hétfőn jobbára napos-felhős időszakok fogják váltogatni egymást, de lesznek olyan területek, ahova beragadhat a köd. A hőmérséklet 11-13 fok között alakulnak, de a tartósan ködös területeken lehet ennél hidegebb is.

Kedden folytatódik a ködös időm, és csak néhol lehet napsütésre készülni. A hőmérséklet ezen a napon is 11-13 fok között alakulhat, de a tartósan ködös területeken 10 fok alatt maradhat a hőmérséklet. Az északkeleti szél mérsékelt lesz.

Lelkes Dominik fotója

Szerdán lehet a legszürkébb napunk. Sokfelé ragad be a köd, és mellette sok felhő is lesz felettünk. A hőmérséklet ezen a napon 5-7 fok között alakulhat csupán. Legmozgás nemigen lesz.

Csütörtökön egy úgy nevezett álcázott hidegfront söpri ki a térségünkből a ködös időt. A hidegfront nem, hogy lehűlést hoz, hanem inkább kisebb felmelegedést. Ennek oka a hidegpárna ami a napokban alakult, ugyanis a köd lenn tartja a hidegebb levegőt, míg a magasban enyheség uralkodik. Ám nem lehet felhőtlen az örömünk, ugyanis a hidegfront csapadékot is hoz magával, egyelőre úgy néz ki, hogy nem lesz jelentős a mennyiség.

A hét végén maradhat a közepesen felhős idő csapadék nélkül. A maximumok pedig az átlagnak megfelelően, 10 fok körül alakulnak.

Kiemelt kép – Kincses Krisztián