You are currently viewing Jövő héten tényleg jön a tél?

Jövő héten tényleg jön a tél?

A válasz nagyon egyszerű: NEM! Különböző kattintásvadász oldalak már riogatnak a havazással és kemény fagyokkal, de jelenlegi modellszámítások alapján csupán visszább hűl a levegő.

No, de mire fel ez a nagy felhajtás?

Több napja látszik a modelleken, hogy keddtől északkeleti áramlással hidegebb levegő érkezik térségünkbe. Bár még igen messze van, így érdemes többször olvasni 36 órás és 5 napos előrejelzéseket, ahol naprakész információkkal készülünk Nektek!

Ami már biztosabbnak mondható, hogy az ezen a héten tapasztalt hőmérséklet után pár fokos lehűlés érkezhet. Nagyobb az esélye a hajnali fagyoknak is, és napközben is 10 fok alatt maradhat a hőmérséklet. Csapadék jelenleg nem látszik a modelleken, és jobbára marad a szárazabb időjárás.

Kozma Roland fotója

Mennyire biztos ez?

Egy meteorológus jobb esetben 4-5 napra tud biztosabban előrejelzést készíteni, de vannak olyan helyzetek amikor egyáltalán nem biztos a dolog (például mediterrán ciklon). A héten biztosan maradhat az eseménytelen időjárás, csapadék nélkül. A jövő hétre még bizonytalan az időjárás előrejelzése, ugyanis kiesik ebből a 4-5 napos intervallumból, de a napokban fény derül az igazságra.

Amit ajánlani tudunk, és aki nem tette meg, zárja el a kerti csapokat, a fagyra érzékeny növényeket rakjuk melegebb helyekre és cseréljünk téli gumit, ugyanis a hajnalok már igen hidegek a héten is.

Egyelőre a kattintásvadász oldalak által beharangozott havazás is extrém hideg még várat magára.

Érdemes követni az Országos Meteorológiai Szolgálat és a Metnet oldalát is!

Kielemt kép – Deák István