You are currently viewing Katasztrófahelyzet Boszniában
(Armin Durgut/PIXSELL)

Katasztrófahelyzet Boszniában

Szarajevó járást erős vihar sújtotta az éjszaka, ami miatt számos települést elöntött a víz.

(Armin Durgut/PIXSELL)

A legrosszabb a helyzet Otes településen, ahol a víz nagy károkat okozott. A település nagy részén reggel óta nincs áram, mert a helyi trafóállomás víz alá került és ez miatt a biztonság érdekében több helyen is lekapcsolták az áramot. A települést átszelő folyó kiöntése miatt a víz számos lakóépületbe bejutott és jelentős anyagi károkat okozott.

(Armin Durgut/PIXSELL)

A hirtelen jött nagy áradás miatt a folyó medrének egy része elkezdett beomlani és ez miatt veszélybe került a folyó partján lévő benzinkút és motel. Sok helyen a víz térdig ér, de egyes helyeken már méter feletti és sok olyan autót látni, amelyeknek csak a teteje látszik ki a vízből. Vlakovo, Butmir és Donji Kotorac településeket is elöntötte a víz.

Számos helyi úton nem lehet közlekedni, mert az utat víz borítja. Folyamatban van a lakosok evakuálása Otesből, a mentők és a tűzoltók biztonságos helyre szállítják őket. Akiket még nem sikerült kimenteni, azok a magasabb emeletekre költöznek, amíg a segítség meg nem érkezik.

Szarajevó áram nélkül van. Az autópálya egy részét a Butila hurok közelében elöntötte a víz, ami lezárta a Szarajevói lehajtót, ezért azt a forgalom elől lezárták.

(Armin Durgut/PIXSELL)
(https://www.nacional.hr)