You are currently viewing Változékony lesz a jövőhét!

Változékony lesz a jövőhét!

Mivel mediterrán ciklonról van szó, így kiszámíthatatlan, de a mostani modellfutások azt mutatják, hogy a csapadék nagy része a térségtől északra vonul el. Itt is 10 mm feletti esőre készülhetünk, bár az elmúlt napokban ennél jóval több esőt mutattak a modellek.

Mi várható a következő napokban?

A hónap első napján sok napsütésben lehet részünk, majd nyugat felől egy melegfront éri el térségünket. Megélénkül a déli szél. Csapadék az esti órákig nem várható.

Kedden hajnalban egy mediterrán ciklon vonul át térségünk fölött, így a reggel kimondottan csapadékos lesz. Főképp záporos jelleggel érkezhet az eső, így területi eloszlásban is különbségek lehetnek, de összességében 10-15 mm csapadékra készülhetünk. Átmenetileg viharossá fokozódhat a szél, de a késő délutáni órákban megnyugszik időjárásunk. A hőmérséklet a tartósan csapadékos területeken 10 fok körül marad.

Baborac Brigitta fotója

Szerdán napközben nyugodt időnk lesz, de változóan felhős időre készülhetünk. Délután egy melegfront éri el a térséget, többfelé lehet záporos az idő. A déli szél egész nap élénk lesz.

Csütörtökön élénk lesz a déli szél és továbbra is melegebb levegő érkezik térségünkbe. 17-19 fokig melegszik a hőmérséklet, de Tiszántúl déli felében akár 23-25 fokot is meghaladhatja a hőmérséklet. A délutáni órákban várhatóan egy hidegfront vet véget az enyheségnek. A záporok mellett zivatarok is kialakulhatnak, felhőszakadással és jégesővel. A hétvégén várhatóan ismétlődő esőre és hűvös időre van kilás.

Kiemelt kép – Szilovics Bernadett