You are currently viewing Felmelegedés kezdődik!

Felmelegedés kezdődik!

Egy remek hírrel érkezünk, így a hét vége közepén. Hétfőtől felmelegedés érkezik, és napról napra egye kellemesebb hőmérsékletben lesz részünk!

Az oka, hogy délnyugatira változik az áramlás és melegebb légtömegek árasztják el a térségünket.

Jövő hét közepén 20 fok feletti maximumok is előfordulhatnak!

Lázár Zsolt fotója

Mi várható a héten?

Hétfőn megszűnnek az éjszakai fagyok, és egyre inkább melegebbre fordul időjárásunk. Délután ugyan átvonul felettünk egy közepesen vastag felhősáv, de csapadékra nem kell számítanunk. A maximumok 16-18 fok között alakulnak.

Kedden reggel sem kell fagyra számítanunk, és igaz ezen a napon is kicsit felhősebb lesz az égbolt, de néhány órás napsütésre számíthatunk. A maximumok már közel lesznek a 20 fokhoz!

Szerdán lesz a legkevesebb felhő felettünk, így reggel kicsit hűvösebbre számíthatunk, de fagyni ezen a napon sem fog! Délután a maximumok átlépik a 20 fokot! Sokat fog sütni a nap!

Csütörtökön tetőzik a meleg, ekkor már 21-23 fok várható, és bizony a délnyugati szél megélénkül, 30-40 km/h lökések sem kizártak! Sok lesz a gomolyfelhő, de csapadék ezen a napon nem várható!

Pénteken napközben még várhatóan délnyugati lesz az áramlás, majd északnyugat felől egy HIDEGFRONT érkezik, az északnyugati szél viharossá fokozódik, és záporokkal-zivatarokkal lehűlés érkezik!

Tehát a következő napokban igazi vénasszonyok nyara körvonalazódik. Érdemes kihasználni a kellemes időt, akár egy kirándulással, akár kerti munkával! Ki tudja lesz-e még ilyen szép időnk az ősz folyamán.

Kiemelt kép – Somogyi Petra