You are currently viewing Fehér karácsonyunk lesz idén? – Extrém télre számíthatunk 2021 decemberében és 2022 januárjában!

Fehér karácsonyunk lesz idén? – Extrém télre számíthatunk 2021 decemberében és 2022 januárjában!

Orosz meteorológusok rendkívül hideg és fagyos telet jósolnak decemberre és januárra, továbbá az egész bolygót lehűtő La Niña jelenséget ígérnek.

Az oroszországi Hidrometeorológiai Központ ( Гидрометцентр России ) meteorológusai arra számítanak, hogy országukban már október közepétől elkezdődik a tél és 2022 márciusáig fog majd tartani. Ezzel egyidőben az Észak-Eurázsiai Klímaközpont, a VIAI Voeikov fő geofizikai megfigyelőközpont, Északi-sark, Antarktisz kutatói és a távol-keleti regionális kutatási hidrometeorológiai intézet kutatói is rendkívüli és szokatlan hideg időre számítanak, amelynek elvileg néhány hét múlva be kell majd teljesülnie.

Bár még az orosz régiókban novemberben melegebb lesz, mint az éghajlati norma az Urál vidékén és Szibériában, addig már decemberben az éghajlati norma alatt lesz Oroszország számos területén.

Februárban lehet majd csak beszélni enyhülésről.

Hogy érint ez minket?

A szibériai hideg levegő egy hidegfront keretén belül egész Európát és azon belül hazánkat is el fogja érni majd december környékén és januárig uralkodni is fog.

Ennek függvényében elképzelhető, hogy sok-sok év után idén fehér karácsonyunk lesz.

2005 decembere Pécsen
( https://hampage.hu/ )

Borítókép: VCG