You are currently viewing Ősziesre fordul!

Ősziesre fordul!

Tegnap írtunk egy cikket arról, hogy a hét közepén elromlik az idő, és megmutatja igazi arcát az ősz. Gondoltuk megosztjuk Veletek a frissített információkat, mit is mutatnak a modellek.

Mennyi esőre van kilátás?

Ezt így elsőre nehéz megmondani, ugyanis egy mediterrán ciklon éri el térségünket szerdán hajnalban. Szinte folyamatos csapadékhullásra készülhetünk, egészen szombaton délutánig. A legcsapadékosabb nap a csütörtök lehet, ekkor nem kizárt a 15-20 mm feletti csapadék sem Baranyában.

Napsütésre a hét második felében nincs kilátás!

Pottné Edit fotója

Az eső mellett egy nagyobb zavaró tényező is lehet, ami nem más, mint a szél. Ebben az időszakban az északkeleti szél fog dominálni jobbára. Szerdán mérsékelt, csütörtökön élénk, olykor már-már erős lökések is lehetnek, pénteken viszont újra mérséklődik majd.

A hőmérséklet a hajnali órákban 10-12, nappal 11-13 fok lehet. Éjjel a felhők miatt nem tud jobban lehűlni, nappal a felhők miatt nem tud felmelegedni jobban a levegő.

Változás legkorábban vasárnap lehet. A modellfutások alapján ezen a napon már nem kell számítani csapadékra, viszont marad a ború!

További részletek a 36 órás előrejelzésünkben!

Borítókép – Aranka Ari